Állásbörze lehetőségek Szolnokon 2024-ben

Állásbörze lehetőségek Szolnokon 2024-ben

Ha létezik olyan hasznos és érdekes rendezvény, ami hosszú távon még pénzt is hoz a házhoz, akkor az állásbörze biztosan idetartozik. De nem csupán pályakezdőknek, karrierváltóknak érdemes itt megjelenni, hiszen a szakma számos szereplője felvonultatja magát, és sosem lehet tudni, hol jön be egy jó lehetőség. Az állásbörze ugyanis erről szól: lehetőségekről. Ami pedig jó hír, hogy Szolnokon is szoktak tartani hasonló eseményeket, de egyébként szerte az országba érdemes lehet elmenni körülnézni, vagy nem kihagyni az olyan ziccereket, mint például a virtuális állásbörze.

Mi az az állásbörze és miért érdemes részt venni rajta?

Munkalehetőség, a munkaerőpiac megismerése, kapcsolatépítés, szakmai lehetőségek kiaknázása - hosszasan lehetne firtatni a kérdést - és a válaszokat. A legjobb pedig benne, hogy itt szinte nem is érezzük a "munka" szagát, inkább egy fesztivál-élményt élünk át, hiszen kapunk enni-inni, megyünk körbe a pultok között, akárcsak a zenészek, előadók és színpadok között válogatnánk. Játékos feladatok, beszélgetések - pénzköltés helyett azonban inkább pénzkeresési ajánlatot kapunk!

Az állásbörzék tehát nemcsak információgyűjtésre és kapcsolatépítésre jók, hanem sokszor közvetlen interjúlehetőséget is kínálnak. A kiállítók sok esetben lényegében rögtönzött interjúkat tartanak, így érdemes felkészülten érkezni, friss önéletrajzzal és a lehető legjobb benyomást keltve. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy személyesen is bemutatkozzunk a potenciális munkaadóknak, és azonnal megismerjük azokat a kérdéseket és elvárásokat, amelyek a későbbi hivatalos interjúkon is előfordulhatnak. Az ilyen típusú közvetlen kapcsolatfelvétel különösen értékes, hiszen egy jó első benyomás döntő lehet a további kiválasztási folyamatban.

Állásbörze lehetőségek Szolnokon 2024-ben

Több alkalommal rendeztek már állásbörzét Szolnokon és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, ezért mindig érdemes nyitott szemmel járni - például a Szolnok, Aba-Novák Agóra Kulturális Központban is volt már hasonló esemény. A Jászsági Állásbörze is nagy népszerűségnek örvend, kígyózó sorokkal és sok-sok munkalehetőséggel kecsegtetve.

A korábbi tapasztalatokról bővebben a linkre kattintva is olvashatun: állásbörze Szolnok városában.

Hol találhatjuk meg az aktuális állásbörzéket?

Az aktuális lehetőségekről tájékozódhatunk a helyi portálokon, a közösségi médiában is - vagy akár blogoldalunkon, illetve híreink között. Érdemes figyelni továbbá az olyan weboldalakat is, mint a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat oldala (nfsz.munka.hu), ahol rendszeresen frissítik a közelgő eseményeket és álláslehetőségeket. További információk a helyi álláslehetőségekről: https://szolnokallas.hu/utmutato-allaskeresoknek

Országos állásbörzék

Az ország legnagyobb állásbörzéin is érdemes részt venni

Néhány országos állásbörze igazi klasszikusnak mondható már. Ilyen például a HVG által évről évre megrendezett esemény, vagy épp a Job4Me virtuális állásbörzéje. Ezekre bátran el lehet menni - utóbbira pláne, hiszen szinte szó szerint az ágyból sem kell felkelni hozzá. Az országos események persze többnyire Budapesten vannak, ahol a legnagyobb cégek is képviseltetik magukat, így számos iparág képviselőivel találkozhatunk egy helyen. Költözésben nem feltétlenül kell gondolkodni, jó eséllyel találhatunk ma például olyan munkát is, amit otthoni munkavégzéssel vagy alkalmi bejárással Szolnokról is űzhetünk. További jelentős állásbörzék még a Műegyetemi Állásbörze és a Jobverse.

SzolnokAllas.hu / P.P.