Szerezz diplomát Szolnokon!

Szerezz diplomát Szolnokon!

Sosem baj, ha egy országban nő a diplomások száma. Az pedig még jobb, ha vidéken is kellő lehetőség tanul a felsőoktatási tanulmányok elvégzésére. Szolnok városa - Debrecennel együttműködve - szintén megadja az esélyt a fiataloknak, karrierváltóknak, és mindenkinek, aki a legmagasabb iskolai képesítések birtokába szeretne jutni. A diplomaszerzés pedig számos előnye akad amellett, hogy okosabbá, nyitottabbá válik az ember, ez pedig a szélesebb elhelyezkedési lehetőségek - akár Szolnok városán belül is.

Diplomás álláslehetőségek Szolnokon - tanulni jó befektetés!

Habár sokat hallani, hogy nem is feltétlenül kell diploma, úgy is lehet jó munkát találni vagy vállalkozni, azért a nagy számok törvényét tekintve - és egyéb okok miatt is - még mindig úgy áll, hogy tanulni remek befektetés. Egyrészt önmagunkba, a céljaink és a fejlődés felé, másrészt azért is, mert kinyílik előttünk a világ, és a munkaerőpiacon is sokkal jobb esélyekkel indulunk.

Nézz körül a szolnoki álláslehetőségek között.

De milyen egyetemeket és főiskolákat vonultat fel Szolnok városa? Igazából egyet, ám a képzéseket tekintve igencsak széles a paletta, a minőséget tekintve pedig magas!

Debreceni Egyetem Szolnok Campus, avagy élet a szolnoki egyetem falain belül és kívül

A szolnoki egyetem lényegében a Debreceni Egyetem Szolnok Campus-a, tehát a két város partneri együttműködésben áll egymással. Ez a szolnokiak számára azonban igencsak előnyös abból a szempontból, hogy Magyarország második legnagyobb városa is "közelebb" kerül - már ha nem is földrajzilag, de ami az oktatást, a gyakorlati lehetőségeket illeti, alighanem. A felsőoktatási szakképzéstől kezdve pedig az alapképzésig és mesterképzésig van lehetőség felsőfokú szakképzettséget szerezni (diploma az alap- és mesterképzésekért jár, a felsőoktatási szakképzés viszont remek alapokat adhat, és olyan féléves szakmai gyakorlati ciklust, ami a későbbi elhelyezkedés szempontjából is kulcsfontosságú lehet).

https://szolnokcampus.unideb.hu/

Képzési lehetőségek a Szolnok Campuson

Az egyetemen különböző irányokban és szakokon lehet tanulni, melyek a karok specifikus kínálatához igazodnak. Az Egészségtudományi Karon többek között ápolás és betegellátás alapszakokat találunk, mint az ápoló, gyógytornász és dietetikus szakirányok, valamint az egészségügyi gondozás és prevenció alapszakokat, például a védőnő és népegészségügyi ellenőr szakirányokat. A Gazdaságtudományi Karon felsőoktatási szakképzések, alapképzések és mesterképzések érhetőek el. Az alapképzések között szerepel a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás és a vidékfejlesztési agrármérnöki szak. A mesterképzések közül választható az egészségügyi menedzser és a vállalkozásfejlesztés szak. A Műszaki Karon alapképzések közül a gépészmérnök és a műszaki menedzser szakok állnak rendelkezésre.

Ösztöndíjak a szolnoki főiskola jóvoltából

A kimagasló átlaggal rendelkező egyetemi hallgatók akár ösztöndíjra is szert tehetnek, amivel még inkább a tanulmányaikra öszpontosíthatnak és akár megélhetésüket is fedezhetik (részben vagy egészében, a kifizetett összegtől függően). Jellemzően van egy meghatározott KKI-átlag minden szakon, ezt érdemes megérdeklődni, felkutatni, és e mértéket meghaladni.

DExam nyelvvizsgázási lehetőség

A nyelvtudás ma már szinte felér egy diplomával, és egészen biztosan az egyik legfontosabb készség a munkaerőpiacon. A szolnoki campuson államilag elismert nyelvvizsgát is szerezhetünk a DExam keretein belül, ahol kommunikatív, életszerű feladatok, vizsgázóbarát tanárok és környezet vár ránk, valamint akár a reál vagy humá beállítottságú feladatsorok közül is választhatunk.

https://dexam.hu/

szolnoki egyetemek, főiskolák

Versenyszféra vagy tudományos pálya?

Örök kérdés persze, merre tovább, ha az ember a magasba repítette talárját. Az igazán elhivatottak számára akár még a doktori képzés is következhet, ahonnan egyenes út vezet a tudományos pályáig. Aki viszont "megáll", annak is kitárul a világ: egy mesterképzésen végzett hallgató pedig lényegében a legmagasabb iskolai végzettség birtokába kerül, ha PhD-rendszert már külön kezeljük. A versenyszféra pedig igencsak kecsegtető munkákat, kimagasló fizetéseket kínálhat számukra - akár a szolnoki vállalatoknál is érdemes kopogtatni.

SzolnokAllas.hu / P.P.